halgadasag-ajanlas
E-mail
Facebook
hu en

Általános intézkedések

Tavunkon kizárólag érvényes állami horgászjegy birtokában lehetséges a területi engedélyek kiváltása. Az állami és területi jegyekkel kapcsolatosan a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény ill. annak kiegészítő rendelete az irányadóak. Az érvényes állami horgászjegy megléte a külföldi állampolgárok esetében is kötelező.
A Harsányi tavon a horgászat csak klubtagsággal rendelkező személyek számára biztosított. A tagság a korábban több alkalommal nálunk horgászó személyekből tevődik össze. Új klubtag felvétele csak meglévő klubtag ajánlására történhet. Ha valaki nem járt a korábbiakban a tavon, akkor egy meglévő tag személyes garancia vállalásával horgászhat a tórendszeren.

• A tórendszerre érkező vendégeink a jegy átvételekor automatikusan tudomásul veszik, hogy parkolni kizárólag a halőrház előtt kijelölt parkolóhelyen lehetséges.

• A gátra gépkocsival felhajtani szigorúan TILOS!

• Csak a kijelölt horgászhelyeken lehet horgászni, melyekről a horgász köteles tájékozódni. A bojlis állások elhelyezkedése honlapunk „foglalható helyek” menüpontjában megtekinthető. A napijegyes állások 1-től 5-ig terjedő számokal vannak ellátva közvetlen a tóparton.

• A tóberendezési tárgyak (padok, WC, szemetes stb.) rendeltetésszerű használata, ill. állapotmegóvása minden vendégünk kötelessége. Tilos a fák a növények rongálása.

• A keletkezett hulladékot a tó környékén található szeméttárolókba kérjük elhelyezni! Szemetes horgászállást maga mögött hagyó horgászt a tógazda a későbbiekben szankciókkal sújthatja.

• A tóban fürödni TILOS!

• Másokat  szándékosan zavaró, túlzott alkoholos befolyásoltság alatt álló személyekkel szemben a tó területén lévő tartózkodás megtiltható.

• A horgásztó magánterület, melyet a nyitvatartási időn kívül is őrökkel, illetve kamera rendszerrel őrzünk. A tórendszer hivatalos nyitvatartási ideje minden nap reggel 6 óra és este 19 óra között van. A nyitva tartási időn kívül a tórendszer területén vendég nem tartózkodhat.

Tovább
Facebook
E-mail

Minden jog fenntartva: Harsányi Horgász Tó, 2014       Készítette Kiss Sándor   www.visualcenter.hu