halgadasag-ajanlas
E-mail
Facebook
menu

A tó területére érkező minden napijegyes horgásznak (csapatnak) kötelezően rendelkezni kell a halakat kímélő pontymatraccal és sebfertőtlenítővel. Ezek esetleges hiányában a hiányzó eszközök bérlés útján pótolhatók a halőrházból.

• Napijeggyel érkező vendégeink számára a spomb, dobócső, pasztaólom, etetőkosár és PVA technikák használata engedélyezett. A parittya, katapult használata azonban nem engedélyezett. Az etetésre szánt csali mennyisége maximum 5 kg/nap/napijegy mennyiségű lehet, azonban az etetőanyag és a főtt magvak mennyisége ebből maximum 3 kg lehet. A takarmány mennyiségét és minőségét a jegy megváltása után a helyek elfoglalása után ellenőrzés céljából a halőrnek be kell mutatni. Ázatott magvak használata nem engedélyezett. A különböző kutyatápokkal való etetés nem engedélyezett.

• Kizárólag ún. elhagyós végszerelék használható, amelyet szúrópróba szerűen ellenőrzünk. A szerelék összeállitásánál tilos pl. az ólom elhagyását akadályozó forgók közbeiktatása. A fonott zsinór a szerelék teljes hosszában való alkalmazása tilos. A halak védelme érdekében a 4 méternél hosszabb és 3,75 lb-nál erősebb horgászbotok csak etetés céljából használhatóak.

A kifogott halat mérettől függetlenül a mérlegelést, az alapos fertőtlenítést (fényképezés) követően azonnal vissza kell helyezni. A halak mielőbbi visszahelyezése érdekében a szákolást követően 10 perc áll rendelkezésre a horogszabadításra, a hal sebfertőtlenítésére fényképezésére. Ezt az időtartamot szúrópróbaszerűen ellenőrizzük (akár távcsővel a távolból) és a szabály esetleges megsértése esetén szankcionálhatjuk.  A halak fényképezése kizárólag guggoló testhelyzetben a halat a pontybölcső felett tartva végzendő. TILOS a halak álló testhelyzetben való fényképezése. A halak visszahelyezése kizárólag a cipzárral zárt mérőzsákokkal engedélyezett. Szigorúan TILOS a halak bármilyen módszerrel való megjelölése, esetleges csonkítása. A kifogott hallal minden horgász köteles a lehető legkíméletesebb módon bánni. A hallal durván bánó horgászt a tó területéről a tógazda kitilthatja!

• A horgászat befejezése után az őrnek a csomagokat ellenőrzés céljából be kell mutatni, ill. indokot esetben az őr kérésére mindenki köteles járműve tartalmát ellenőrzés céljából megmutatni. A tórendszer területére érkező vendégek is horgászoknak minősülnek.

• Kishalat csalihalként alkalmazó horgászmódszer nem engedélyezett. Pergető horgászatot lehet folytatni, azonban minden pergető horgásznak rendelkeznie kell szájfeszítővel ill. a horog kiszedéséhez szintén nélkülözhetetlen fogóval, csipesszel.

• Az esetleges  súlyos egészségkárosodást szenvedő halakat kérjük nem visszaengedni. Ezen halakat a halőrnek be kell szolgáltatni.
• A jegy átvétele a tó házirendjének automatikus elfogadását jelenti!A szabályokat megszegő horgászokat a tó területéről a tógazda kitilthatja!
 

Tovább
Vissza
Facebook
E-mail

Minden jog fenntartva: Harsányi Horgász Tó, 2014       Készítette Kiss Sándor   www.visualcenter.hu