halgadasag-ajanlas
E-mail
Facebook
menu
hu en

Napijegyes Horgászati feltételek

• A klubtagság megléte a napijegyes horgászat esetén is alapfeltétel. A napijegy ára bruttó 3.000,- Ft. Tavunkon csak ún. sporthorgász jegy váltható, tehát a haltartó használata nem engedélyezett. A horgászjegy váltója maximum 2 horgászbottal és botonként legfeljebb egy horoggal jogosult horgászatra. Egy horgászbottal való horgászat esetén a jegy ára bruttó 2.000,- Ft.

• A napijegyes oldalra érkező tagjaink számára lehetősége van hely foglalására a Dózsa György utcával párhuzamos gáti szakaszon. A hely foglalása a horgászat előtt leghamarabb 10 nappal lehetséges. A horgász által lefoglalt helyet az adott napon reggel 7 óráig tartjuk fent. Az addig meg nem érkező vendégek helyeit átadjuk más vendégeknek. 

A tó területére érkező minden napijegyes horgásznak kötelezően rendelkeznie kell sebfertőtlenítővel. A saját ponty bölcső, illetve mérlegelőzsák használata nem engedélyezett. Mindenki a tó saját halkíméleti berendezéseit köteles használni.

• Napijeggyel érkező vendégeink számára a spomb, dobócső, pasztaólom, etetőkosár és PVA technikák használata engedélyezett. A parittya, katapult használata azonban nem engedélyezett. Az etetésre szánt csali mennyisége maximum 5 kg/nap/napijegy mennyiségű lehet, azonban az etetőanyag és a főtt magvak mennyisége ebből maximum 3 kg lehet. A takarmány mennyiségét és minőségét a jegy megváltása után a helyek elfoglalása után ellenőrzés céljából a halőrnek be kell mutatni. Áztatott magvak használata nem engedélyezett. A különböző kutyatápokkal való etetés szintén nem engedélyezett.

• Kizárólag ún. elhagyós végszerelék használható, amelyet szúrópróba szerűen ellenőrzünk. A szerelék összeállításánál tilos pl. az ólom elhagyását akadályozó forgók közbeiktatása. Fonott dobóelőke használata nem engedélyezett. A halak védelme érdekében a 4 méternél hosszabb (feeder botra nem vonatkozik) és 3,75 lb-nál erősebb horgászbotok csak etetés céljából használhatóak. A használható minimális zsinórvastagság 0,22 mm, a maximális pedig 0,35 mm. 150 gramm feletti súlyú ólom használata szintén nem engedélyezett. 2. méretű horognál nagyobbat használni nem lehetséges.

• A kifogott halat mérettől függetlenül a mérlegelést, az alapos fertőtlenítést (fényképezés) követően azonnal vissza kell helyezni. A halak mielőbbi visszahelyezése érdekében a szákolást követően 10 perc áll rendelkezésre a horogszabadításra, a hal sebfertőtlenítésére fényképezésére. Ezt az időtartamot szúrópróbaszerűen ellenőrizzük (távcsővel és térfigyelő kamerával a távolból) és a szabály esetleges megsértése esetén szankcionálhatjuk. A 10 kg feletti példányok szákolás utáni vízből történő kiemeléséhez a mérőzsákok használata kötelező.  A halak fényképezése kizárólag guggoló testhelyzetben a halat a pontybölcső felett tartva végzendő. TILOS a halak álló testhelyzetben való fényképezése. A fotózásánál csak a halat megfogó horgász veheti kézbe a pontyot vagy amurt, a kézből kézbe adás nem megengedett. A halak mérlegelése kizárólag a pontybölcső fölött engedélyezett. A halak visszahelyezése kizárólag a cipzárral zárt mérőzsákokkal engedélyezett. A procedúra során a halat és a bölcsőt kérjük folyamatosan nedvesen tartani. Szigorúan TILOS a halak bármilyen módszerrel való megjelölése, esetleges csonkítása. A kifogott hallal minden horgász köteles a lehető legkíméletesebb módon bánni. A hallal durván bánó horgászt a tó területéről a tógazda kitilthatja!

• A horgászat befejezése után az őrnek a csomagokat ellenőrzés céljából be kell mutatni, ill. indokot esetben az őr kérésére mindenki köteles járműve tartalmát ellenőrzés céljából megmutatni. A tórendszer területére érkező vendégek is horgászoknak minősülnek.

Tovább
Vissza
Facebook
E-mail

Minden jog fenntartva: Harsányi Horgász Tó, 2014       Készítette Kiss Sándor   www.visualcenter.hu