halgadasag-ajanlas
E-mail
Facebook

Kedves Vendégeink!

Néhány az idei évet érintő fontosabb szabályváltozatásról szeretnék szót ejteni jelen közleményben:


- Az első és legfontosabb szabálymódosítás a foglalások megerősítésére vonatkozik. Az idei évtől a horgászat megkezdése előtt legkésőbb 7 nappal mindenki köteles megerősíteni foglalását e-mailben. Az e-mail cím a következő: harsanyto@gmail.com. A foglalás megerősítését egy egyszerű üzenettel visszajelezzük. A későbbi viták elkerülése végett kérjük, hogy mindenki vegye komolyan a megerősítést ugyanis ennek esetleges elmulasztása esetén a foglalás automatikusan törlődik.

- A napijegyes horgászokat érintő fontos változás, hogy a napijegyes oldalra érkező horgászoknak lehetősége van hely foglalására a Dózsa György utcával párhuzamos gáti szakaszon. A hely foglalása a horgászat előtti napon telefonon lehetséges. A horgász által lefoglalt helyet az adott napon reggel 7 óráig tartjuk fent. Az addig meg nem érkező vendégek helyeit átadjuk más vendégeknek. 

- Az idei esztendőtől érthető okokból fokozottan nagyobb figyelmet szeretnénk fordítani halaink védelmére, ezért minden horgászálláson kötelező jelleggel bevezetjük a pontybölcsők használatát. Ezeket a pontybölcsőket a tó tartozékaként mi fogjuk biztosítani. Saját bölcső használata abban az esetben engedélyezett, ha a tó személyzet a horgászat megkezdése előtt fertőtlenítette a halkíméleti eszközt. A halak szakszerű visszahelyezéséhez természetesen megfelelő mérőzsákokat is biztosítunk.

- Szintén a halak védelme érdekében a hal megszákolását követően egy 10 perces időkorlát áll a horgász rendelkezésére, hogy a halat megfelelően ellássa (fertőtlenítés), lefényképezze és visszahelyezze a vízbe. Ezt az időtartamot szúrópróbaszerűen ellenőrizzük (akár távcsővel a távolból) és a szabály esetleges megsértése esetén szankcionálhatjuk.
- Az etetési táblázatban foglalt napi limitek nem változtak, azonban felhívjuk a figyelmet, hogy az etetés mennyisége független az adott horgászálláson elhelyezkedő horgászok számától. Azonban változás az, hogy a halibut és master pelletek napi maximális mennyisége a napi limiten belül maximum 3 kg/nap lehet. Tehát a gyakorlatban ez úgy néz ki például, ha valaki 72 órás horgászatra érkezik, akkor az összes megengedett csaliból maximum 9kg lehet a fentebb említett pelletek aránya.

Jegyárak 2015.:

Napi területi engedély (reggel 06 órai nyitástól a napszakonként változó esti zárásig)-bruttó 3.000 Ft

Bojlis területi engedély- bruttó 6.000 Ft/24 óra

Ezek voltak a legfontosabb szabálymódosítások, azonban a teljes szabályzat elolvasható honlapunk (www.harsanyhorgasz.hu) horgászrend menüpontjában.

Végül természetesen az idei évben is fontos szabályként tekintünk, arra hogy minden hozzánk érkező horgász (függetlenül az állampolgárságtól) rendelkezzen érvényes magyar állami vagy turista állami horgászjeggyel. Ezen iratok hiányában nem áll módunkban a területi engedély kiadása.

Baráti Üdvözlettel: Tóth Péter, tógazda

Facebook
E-mail

Minden jog fenntartva: Harsányi Horgász Tó, 2014       Készítette Kiss Sándor   www.visualcenter.hu